Valuator blog

Najnoviji blog postovi
logo-team
Valuator tim | 17. oktobar 2023.
Podeli članak:

Kako Valuator može da Vam olakša upravljanje i kontrolu procesa nabavke?

Biti preduzetnik u današnje vreme je često mač sa dve oštrice. Sa jedne strane, dajete svoj maksimum kako bi se Vaša vizija i cilj ostvarili, a sa druge strane, osećate se premoreno i zatrpano poslom. Kada imate svoj posao, lako je upasti u zamku i preuzeti na sebe sve aspekte poslovanja, pa su delegiranje i organizacija zadataka, naročito procesa nabavke, u puno slučajeva teži nego što se na prvi pogled čini.

Proces nabavke ne razlikuje se mnogo bez obzira na industriju u kojoj obavljate Vašu poslovnu delatnost, ali to ne znači da je lak. Napravili smo Valuator iz želje da pomognemo malim i velikim preduzetnicima da lakše kontrolišu proces nabavke, štede vreme i novac. A kako tačno to radimo?

Jednostavno slanje zahteva

Većina preduzetnika ima svoje dobavljače sa kojima komunicira kada se za to ukaže potreba. Ovo je u teoriji jednostavno, ali u praksi se pokazalo kao komplikovano rešenje. Ukoliko imate više dobavljača, kontaktiranje svakog od njih pojedinačno oduzima mnogo vremena. Uz to, svaki od odgovora morate da zavodite u posebnu tabelu ili pišete na papir, i upoređujete uslove i cene različitih dobavljača. Ne samo da na ovaj način gubite dragoceno vreme, već se lako može desiti i da previdite neki mejl ili ne zapišete sve detalje iz istog. Koristeći Valuator, pošaljete samo jedan zahtev, ali on odlazi na sve adrese svih Vaših dobavljača, a odgovori i ponude se automatski zavode u okviru Vašeg zahteva.

Evidencija pristiglih ponuda

Svaka od ponuda koju Vam dobavljači dostave, u Valuator aplikaciji se zavodi direktno u sistem i automatski upoređuje sa ostalim ponudama drugih dobavljača. Na ovaj način Vi ne morate sami da unosite podatke, pravite tabele i spiskove različitih ponuda, i pitate se da li ste pogrešili prilikom izbora. Valuator za Vas evidentira i pomaže da uporedite pristigle ponude – na jednom mestu. Ovako zavedene ponude su lako pregledne i razumljive i Vi bez bojazni i sumnje možete da odaberete onu koja Vam najviše odgovara u datom trenutku. Uz to, Valuator Vam daje mogućnost da pregledate i ponude iz prethodnih godina i tako u svakom trenutku budete u korak sa svim promenama na tržištu.

Sve na jednom mestu

Za neke preduzetnike, proces nabavke je naročito komplikovan jer koriste različite kanale komunikacije sa dobavljačima, često i sa svojim zaposlenima. Sa nekima je na snazi usmeni dogovor, sa drugima ste se čuli telefonom, a sa trećim komunicirate putem mejla. Kada se na to doda činjenica da zaposleni često samo napomenu da im nešto treba, a poslodavci to ne zapišu ili smetnu s uma, nabavka postaje prava noćna mora.

Uz Valuator više ne morate da preturate po elektronskoj pošti, SMS porukama i gomili papira na Vašem radnom stolu, niti morate po 100 puta da pitate zaposlene da ponove šta im je potrebno. Svi zahtevi i dobavljači su objedinjeni i raspoređeni po kategorijama; Vi dobijate uvid u sugestije i zapažanja zaposlenih, kao i mogućnost da u svakom trenutku vidite stanje budžeta u realnom vremenu.

Valuator Vam pomaže da efikasnije upravljate svojim resursima, budžetom i slobodnim vremenom. Registrujte se i upravljajte nabavkom na klik.